Ponad 100 zup z różnych państw. W Warszawie ruszył Festiwal Zup Świata

Autor: DJA vid. x-news
REKLAMA
Drukuj

Koreańska kimchi, włoska minestrone czy hiszpańska charczo to tylko niektóre z zup, jakie można spróbować podczas warszawskiego Festiwalu Zup Świata. Impreza potrwa aż do 1 października.

Festiwal odbywa się w ogrodach Centralnej Biblioteki Rolniczej. Można tam spróbować wszelakich zup - zarówno polskich, jak i tych z najodleglejszych zakątków świata.

Są wśród nich słodkie, kwaśne, owocowe, na zimno i na gorąco.

O tym, skad wziął się pomysł na festiwal, opowiada Marek Traczyk, naczelny kuchmistrz Festiwalu Zup Świata.

REKLAMA
Komentarz został wysłany. Dziękujemy!
 Błąd: {{error}}
{{ comment.disabled == 1 ? '[Treść usunięta przez Administratora]' : comment.content}}
{{ comment.author}}, {{ comment.createdDate}}
{{comment.error}}
  • 1

Najpopularniejsze

Ruch drogowy

Najciekawsze video

REKLAMA
REKLAMA